Станом на 18 вересня 1 хворий одужав, +1 новий лабораторно підтверджений випадок інфікування на COVID-19

18 Вересня 7:14
Станом на 18 вересня 1 хворий одужав, +1 новий лабораторно підтверджений випадок інфікування на COVID-19 по Охтирській міській об’єднаній територіальній громаді з урахуванням Староіванівського старостинського округу. Хворі перебувають на самоізоляції під наглядом сімейних лікарів, три особи госпіталізована до КНП «Тростянецька міська лікарня» ТМР, 1 особа госпіталізована до інфекційного відділення КНП ОМР “Охтирська ЦРЛ”.
Нагадаємо, з початку епідемії COVID-19 по Охтирській міській об’єднаній територіальній громаді з урахуванням Староіванівського старостинського округу встановлено 86 випадків, одужали 73 особи та 1 хворий помер. Вікова структура: діти до 7 років – 10 осіб, 10-20 років – 3 особи, 20-30 років – 10 осіб, 30-40 років – 13 осіб, 40-50 років – 14 осіб, 50-60 років – 14 осіб, 60+ років – 22 особи.
НЕ НЕХТУЙТЕ ПРОСТИМИ ПРАВИЛАМИ!
Не забувайте, що прості речі рятують життя, тож: уникайте скупчення людей; дотримуйтеся дистанції у 1,5 м з іншими людьми; часто мийте руки та користуйтеся антисептиком; не забувайте провітрювати та зволожувати приміщення, у якому перебуваєте! При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.
З 1 серпня постановою Кабінету Міністрів в Україні визначено зони щодо епідемічних показників – «зелена», «жовта», «помаранчева» й «червона» зони. Передбачається, що в найбезпечнішій «зеленій» зоні будуть діяти такі правила: носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів за умови перебування не більш ніж 1 особи на 5 кв м площі, заповненість залів у кінотеатрах і театрах не більш ніж на 50 відсотків, перевезення пасажирів у громадському транспорті за кількістю місць для сидіння.
У «жовтій зоні», окрім обмежень, які діють у «зеленій» зоні, буде обмежене відвідування установ соціального захисту, де перебувають люди похилого віку.
У «помаранчевій», крім згаданого вище, також заборонена робота закладів розміщення (крім готелів), діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час, планова госпіталізація, дитячі табори, а масові заходи можуть проводитись із розрахунку не більш ніж 1 людини на 20 кв м площі.
У найнебезпечнішій, «червоній» зоні, крім перелічених обмежень перших трьох зон, тако заборонена робота громадського транспорту, закладів освіти, ресторанів і ТРЦ.
Переглянути карту із зонами можна тут.
Чат-бот Гаряча лінія