На Алеї героїв хулігани пошкодили молоде дерево

8 Квітня 11:36

Хулігани пошкодили молоде дерево на Алеї героїв біля пам’ятника охтирчанам, які загинули у період Другої світової війни.

Дерева відіграють дуже важливу роль у розвитку міст, поліпшення їх екологічного стану та комфорту мешканців. Наприклад, на одній і тій же вулиці, але без дерев, температура влітку може досягати 43, а то і 50 градусів. З деревами вона знижується майже вдвічі – до 18-26 градусів. Тільки протягом одного року одне дерево може охолоджувати повітря не гірше 10 безперервно працюючих кондиціонерів. Дерева вбирають в себе близько 13 тисяч літрів дощової води щорічно і фільтрують близько 28 кілограмів забруднень.

Просимо містян та гостей дбайливо ставитись до зелених насаджень та комунального майна громади.

Кажуть, що ламати – не будувати. Тож запрошуємо всіх жителів нашої громади долучитись 10 квітня 2021 року до проведення благодійної акції з висадки саджанців у рамках реалізації глобального екологічного проєкту «Озеленення планети».

Всіх охочих долучитися до цієї ініціативи та взяти в ній участь просимо завчасно зателефонувати заступнику міського голови, координатору проєкту у місті – Олександру Маслу моб. 0667243759.

Нагадуємо, для того, щоб 10 квітня стати учасником Акції «1 млн дерев за 1 день у 100 країнах світу» потрібно:

  • висадити власне дерево;
  • зареєструвати власне висадження дерева на сайті проєкту “Озеленення Планети”;
  • популяризувати тему озеленення планети.

Бережіть себе, природу та будьте здорові!

 

Чат-бот Гаряча лінія