Охтирська станція екстренної (швидкої) медичної допомоги отримала новенький реанімобіль

4 Лютого 11:48
Автомобіль сертифікований Міністерством охорони здоров’я та облаштований сучасним обладнанням за європейськими стандартами: дефібрилятором, пульсоксиметром, інфузоматом, глюкометром, стаціонарним балоном з киснем, апаратом ШВЛ тощо. Це дозволяє медикам проводити реанімаційні дії безпосередньо в кареті швидкої. Вартість такого транспортного засобу складає близько 1,96 мільйона гривень.
Почути і про проблеми у роботі станції екстреної (швидкої) медичної допомоги і про потреби медичної галузі міста зібрались депутати Охтирської міської ради, а також Микола Горобець, помічник-консультант депутата Сумської обласної ради Віталія Миколайовича Зеленського. Зокрема і завдяки активній позиції та ініціативі обласного обранця, наша станція отримала реанімобіль.
 
Міський голова Павло КУЗЬМЕНКО звернув увагу на потребу у таких реанімобілях і для Охтирської лікарні. Спільно з депутатами міської ради вирішили детально вивчити всі можливі варіанти, залучивши представників закладів охорони здоров’я міста.
 
У період пандемії всі зрозуміли, що медична сфера потребує підтримки й уваги.
 
«Кожен житель не тільки нашої громади повинен отримувати якісні медичні послуги, а медичний працівник мати гідні і комфортні умови праці», -зазначив міський очільник.
Чат-бот Гаряча лінія